Карбокситерапия - терапия с въглероден двуокис. Информация и предназначение на карбокситерапията.
Карбокситерапия - терапия с въглероден двуокис. Информация и предназначение на карбокситерапията.

КАРБОКСИТЕРАПИЯ (КАРБОКСИМЕЗОТЕРАПИЯ) ИЛИ ТЕРАПИЯ С ВЪГЛЕРОДЕН ДВУОКИС. ИНФОРМАЦИЯ, ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ И ПРИЛОЖЕНИЕ НА КАРБОКСИТЕРАПИЯТА.

Процедура с карбокситерапия за премахване на целулит, снимка.

 

Какво представлява карбокситерапията?

Карбокситерапията (терапия с въглероден двуокис) е идентична на мезотерапията като процедура.

Разликата между карбокситерапията и мезотерапията се състои в това, че докато в мезотерапията се влива подкожно коктейл от терапевтици. При карбокситерапията - подкожно или в мезодермата, се инжектира въглероден двуокис (CO2).

Предназначение на въглеродния двуокис в карбокситерапията.

Може би мисълта за въглероден двуокис под кожата ви звучи необичайно или стряскащо? Обикновено свързваме въглеродния двуокис с опасна токсичност, което при определени условия е безспорен факт.

Каква е разликата? Въглеродният диоксид, употребяван при карбокси-мезотерапията е различен.

От години, въглеродният двуокис се произвежда целево, като предназначението му е за медицински нужди. Приложението на медицинския въглероден двуокис е широко, напр. употребява се в големи количества при ендоскопски операции в малкия таз.

При карбоксимезотерапията, медицинският въглеродния двуокис е специално пречистен. Употребата му в естетичната медицина, всъщност, е в минимални количества, далеч под долния праг на токсичност на газа, дори в нормалния му състав (максимално до 250 куб.см на процедура).

Карбокситерапия - възникване и предназначение.

Родината на карбокситерапията е Франция, където още през далечната 1932 г., тя е била прилагана за лечение на пациенти, страдащи от нарушено периферно кръвооросяване.

За първи път карбокситерапията е направена в курорта Клермонт Феран, където двама новозавършили доктори инжектират подкожно на клиенти въглероден двуокис. След два месеца, те забелязват значително подобрение в състоянието на бъбречните заболявания и значително намаляване на болковите симптоми при пациентите.

С течение на времето, тази терапия постепенно измества фокуса и предназначението си. Освен за лечение на болести в хуманната медицина, карбокситерапията започва да се практикува с невероятен успех от клиниките по естетична медицина в Европа, САЩ и Латинска Америка.

Карбокситерапия - приложение в естетичната медицина.

Днес съществуват неоспорими доказателства, че карбокситерапията дава отлични резултати при изглаждането на кожата на лицето, шията и деколтето, регенерира подкожното кръвоснабдяване, въздейства за повишаване производството на двете основни съставки, подмладяващи кожата – колаген и еластин.

Карбокситерапия - отстранява цулилит, стрии и портокалова кожа, снимка.

Ефектът от карбокистерапията е бърз, видим и траен. С карбокситерапия, клиентът избягва болезнени оперативни процедури, няма нужда от възстановителен период, нито опасност от инфекции. Липсват също странични ефекти или токсични реакции, съпровождащи хирургичите пластични операции, липосукцията или инжектирането на Ботокс.

Употреба на карбокситерапията в естетичната медицина:

  • заличаване на стрии
  • премахване на целулит
  • стопяване на мастни депа (мазнини)
  • изглаждане на портокалова кожа
  • подмладяване и изпъване на кожата (мезолифтинг)
  • отстраняване на бръчки по лицето, шията, деколтето и ръцете
  • премахване на оперативни и други вторични белези по тялото и лицето

 

Карбокситерапията в Източна Европа и в България.

От цяла Източна Европа, в момента, карбокситерапията се прилага само в България.

Карбокситерапията е въведена в страната ни от 2008 г., от д-р Борислав Кирчев, специалист по мезотерапия, карбокситерапия и карбокси-мезотерапия.

Д-р Борислав Кирчев е съучредител и член на Френското дружество по карбокситерапия, създадено 2008 г. (Диплома, издадена на 13.10.2007 г.). Той е един от създателите на съвременната карбокситерапия в естетичната медицина, заедно с колегата си – д-р Густаво Лейбашоф.

Процедурата по карбокситерапия, като естетична процедура в България, се предлага, в този вид, единствено в медицински център “АКТУ”, гр. София.

В медицински център “АКТУ”, карбокситерапията се извършва лично от д-р Борислав Кирчев.

 

Повече информация за карбокси терапия, употребата й за лечение, както приложение на карбокситерапия в естетичната медицина, можете да намерите на линковете по-долу.

 

 

 

Приятни мигове в света на клиника АКТУ!


   начало »

Карбокситерапия - терапия с въглероден двуокис. Информация, приложение, възникване и предназначение.
Карбокситерапия - терапия с въглероден двуокис. Информация, приложение, възникване и предназначение на карбокситерапията. Actu
Мезотерапия | Карбокситерапия | Self-Regeneration | Физиотерапия | Борба с болката | Начало | Карта на Сайта

Медицински център АКТУ | Гр. София 1463, ул. „Чаталджа” № 71 | Тел/факс 02 / 944 60 17 | GSM +359 887 35 45 97, +359 878 35 45 21 | e-mail: bkirchev@mail.bg

Криейтив Комънс договор Copyright ©  drkirichev.com 2010 г.  Всички права запазени! Designed by web.designs.bg@gmail.com. Supported by web.designs.bg@gmail.com W3C | XHTML 1.0 v