Карбокситерапия - описание на процедурата и нейното протичане. Ефект и приложение на карбокситерапията.
Карбокситерапия - описание на процедурата и нейното протичане. Ефект и приложение на карбокситерапията.

КАРБОКСИТЕРАПИЯ - ОПИСАНИЕ НА ПРОЦЕДУРАТА И НЕЙНОТО ПРОТИЧАНЕ. ЕФЕКТ ОТ КАРБОКСИТЕРАПИЯТА И ПРИЛОЖЕНИЕ В МЕДИЦИНАТА НА КРАСОТАТА.

Процедура скарбокситерапия за премахване на целулит, снимка.

 

Карбокситерапията - как протича процедурата?

Карбокситерапията е една почти неинвазивна инжекционна техника. Карбокситерапията се прилага на същия принцип, както и мезотерапията.

Вместо мезотерапевтични медикаменти подкожно или интрадермално, при карбокситерапията се инжектира въглероден двуокис (СО2). Газът протича през тръбичка, свързана с бутилка към тънка микроигла, дълга 4 мм.

С карбокситерапия се третират указаните проблемните участъци, нуждаещи се от регенериране, премахване на целулит, заличаване на нежелани образувания, премахване на мазнини, отстраняване на бръчки, махане на белези, заличаване на стрии, изглаждане на кожата или премахване на козметични дефекти.

Роля на въглеродния двуокис в карбокситерапията.

Въглеродният двуокис е газ, който се разпространява светкавично под кожата и обхваща обширни участъци. По пътя си той “разбива” връзките на мастните клетки.

В следствие този процес на разкъсване на мастни клетки, в междуклетъчните пространства се освобождават мазнини, вода и токсини,под формата на на течност. Тези течни отпадъци се изхвърлят след това от тялото по лимфен път.

Освободена от мазнините и токсините, кожата бързо регенерира и възстановява младежките си функции, увеличава се кръвотока и микроциркулацията в третираните области. Дермалният слой на кожата се подмладява. Ефектът е видим и се усеща безпрекословно.

Къде отиват количествата въглероден двуокис след инжектирането?

Отговорът е прост - инжектираният въглероден диоксид излиза навън по същия отработен път, по който се извежда въглеродният двуокис, произведен от собственото ни тяло.

Самият човешки организъм произвежда непрестанно въглероден двуокис, който издишваме през белите си дробове. Осемдесет процента от въведения по време на процедурата СО2 се издишва през белите дробове, а останалите двадесет процента се превръщат във въглена киселина, изхвърляща се безобидно през бъбреците.

При карбокситерапията, въглеродният двуокис е медицински въглероден диоксид, специално пречистен за целите на терапията.

Болезнена ли е карбокситерапията?

Карбокситерапията е една минимално инвазивна техника. Инвазивна е, доколкото се извършва чрез процедура на инжектиране.

Игличката на пистолета за карбокситерапия, снимка.

Използваните игли са изключително фини и са с дължина 4 мм. Обикновено незначителната болка се понася отлично от пациентите, които я оприличават на “мравучкане”. До момента в нашата клиника не се е налагало да прилагаме предварително обезболяващ крем.

Болката, макар и минимална, се чувства по време на първите една или две процедури, при третиране на силно изразен целулит или при по-обширни мастни депа из тялото.

Дискомфортът се дължи не на самите убождания, а на бързото придвижване на газа под кожата, който при описаните горе проблеми, среща трудно преодолимите препятствия на натрупаните мазнини и токсини.

Следващите процедури с карбокситерапия, стават напълно безболезнени.

Карбокситерапия - приложение в медицината на красотата.

В нашата клиника прилагаме изключително успешно карбокситерапията за:

  • третиране на целулит
  • премахване на излишни локализирани по тялото мазнини
  • изличаване на стрии и белези
  • отстраняване на бръчки
  • регенериране на кожата на лицето, шията и деколтето

 

Повече информация за карбокси терапия, употребата й за лечение, както приложение на карбокситерапия в естетичната медицина, можете да намерите на линковете по-долу.

 

 

 

Приятни мигове в света на клиника АКТУ!


   начало »

Карбокситерапия - описание на процедурата и нейното протичане. Ефект и приложение на карбокситерапията.
Карбокситерапия - описание на процедурата и нейното протичане. Ефект и приложение на карбокситерапията. Actu
Мезотерапия | Карбокситерапия | Self-Regeneration | Физиотерапия | Борба с болката | Начало | Карта на Сайта

Медицински център АКТУ | Гр. София 1463, ул. „Чаталджа” № 71 | Тел/факс 02 / 944 60 17 | GSM +359 887 35 45 97, +359 878 35 45 21 | e-mail: bkirchev@mail.bg

Криейтив Комънс договор Copyright ©  drkirichev.com 2010 г.  Всички права запазени! Designed by web.designs.bg@gmail.com. Supported by web.designs.bg@gmail.com W3C | XHTML 1.0 v