Мезотерапия, карбокситерапия, селф-регенерейшън - борба с болки и подмладяване.

Мезотерапия - коктейл от витамини, аминокиселини, минерали и медикаменти.

МЕЗОТЕРАПИЯ И ЛЕЧЕНИЕ - ПРИЛОЖЕНИЕ, ЕФЕКТ. ВЪЗНИКВАНЕ НА МЕЗОТЕРАПИЯТА.

Мезотерапия - информация

Наименованието мезотерапия идва от гръцките думи “mesos” – среда и “therapia” – лечение. Мезотерапията е популярна още с името интрадермална терапия.

Процедурата мезотерапия представлява подкожно инжектиране (в мезодермата) на „коктейл” от препарати в минимални дози, пряко или непосредствено около мястото на болката.

Мезотерапевтичният коктейл съдържа лекарствени, фитопрепарати, витамини и др. съставки, изготвени по рецепта от мезотерапевта. Основният принцип на лечението с мезотерапия - малка доза на инжектиране, възможно по-рядко и в точния участък, за максимална лечебна ефективност.

Мезотерапия - приложения. Ефект от мезотерапия.

Мезотерапията е част от биоестетичната медицина, целяща бърз и траен резултат с неинвазивни, близки до естествените за организма средства.

Методът мезотерапия се е наложил стабилно в световната медицина, като ефикасно и комфортно неинвазивно средство, за бързо постигане на красота, здраве и добро самочувствие.

Основната сила на мезотерапията се състои в нейната методика. Поставянето на мезотерапевтичните терапевтици в мезодермалния слой позволява избягването на пътя им през стомах, бъбреци и черен дроб, което практически отстранява страничните им ефекти.

Ефикасността на мезотерапията се постига благодарение на поставената доза точно в проблемния участък. Срединния слой на кожата, целен при мезотерапия, е характерен със светкавичните си дифузни процеси. Веднъж достигнал мезодермата, препаратът действа бързо, но се отделя продължително, прекъсвайки проблемния цикъл. Това позволява дълготрайни терапии да бъдат заместени с една-две процедури мезотерапия, с трайни резултати.

Мезотерапия се ползва изключително ефикасно и при грижа за лице и тяло. Процедурата мезотерапия подобрява кръвоснабдяването в проблемните участъци и премахва увредените тъкани, изличавайки белези, бръчки и стрии.

Мезотерапията заличава портокалова кожа, целулит, кожни заболявания и редица проблеми от естетичен характер. Резултатът от мезотерапията е бърз, очевиден и с трайна ефективност.

Посредством мезотерапия се постига също оформяне на лице, тяло, лечение на стрии, опъване на кожата - мезолифтинг, заличаване на дефекти по фигурата и деколтето. Мезотерапията е основен метод за лечение на алопеция, акне, екземи, херпес, липодистрофия и други кожни заболявания.

В общата медицина, мезотерапията няма конкурент за лечение на остеопороза. Методът мезотерапия е незаменим за борбата и лечение на костни заболявания, травми и болки от различен характер.

Процедурата мезотерапия е безболезнена и бърза, без странични ефекти.

След лечение с мезотерапия не е необходим възстановителен период. Клиентите могат да продължат дневните си занимания веднага след мезотерапевтичната процедура.

Мезотерапия - предистория. Възникване на метода мезотерапия.

Мезотерапията е медицинска техника, открита и приложена за първи път във Франция, през 1952 г. от д-р Мишел Пистор. По-късно д-р Пистор публикува и популяризира своите клинични изследвания, наричайки изобретената от него процедура “мезотерапия” .

Както много от научните открития, мезотерапията е открита по случаен начин. При Пистор идва пациент, който изпада в астматичен пристъп. Лекарят не разполагал с необходими инструменти, а се налагало бързо животоспасяващо действие. Оглеждайки се, забелязал счупена спринцовка с 4 мм. дължина на иглата. Пистор я почистил, инжектирал с нея необходимия медикамент, след което излязъл от кабинета, втурвайки се да дири средства за спешна помощ. Каква била изненадата му, когато връщайки се след време, видял усмихнатия и спокоен болен в кабинета си.

Случката провокира създателя на мезотерапията да проведе клинични изследвания и да обобщи изводите от тях. След време Пистор отива в Париж и показва резултатите на именития френски лекар Карно. Двамата разработват специални мезотерапевтични игли с дебелина 4 мм. и полагат началото на мезотерапията, като лечебна техника.

Мезотерапията бързо набира популярност във Франция със своята ефикасност. Скоро процедурата мезотерапия започва да се разпространява и по света, печелейки бързо почитатели с резултатността си.

От 1987 година, мезотерапията е утвърдена като медицинска специалност в родината си и се изучава във Френската Медицинска Академия. Макар специалистите да са все още малко на брой, мезотерапията днес е достигнала до държавите на Стария континент и България.

 

За повече информация относно мезотерапия, приложение на мезотерапия в грижа за красота, подробно описание на процедурата мезотерапия, употреба на мезотерапия за лечение на болести, мезотерапия и травматология, както и препоръки преди и след мезотерапия, можете да разгледате долупосочените линкове.

 

Приятни мигове в света на клиника АКТУ!


   начало »

Мезотерапия, история и възникване - начало
Мезотерапия - история и възникване на мезотерапията. Actu
Мезотерапия | Карбокситерапия | Self-Regeneration | Физиотерапия | Борба с болката | Начало | Карта на Сайта

Медицински център АКТУ | Гр. София 1463, ул. „Чаталджа” № 71 | Тел/факс 02 / 944 60 17 | GSM +359 887 35 45 97, +359 878 35 45 21 | e-mail: bkirchev@mail.bg

Криейтив Комънс договор Copyright ©  drkirichev.com 2010 г.  Всички права запазени! Designed by web.designs.bg@gmail.com. Supported by web.designs.bg@gmail.com W3C | XHTML 1.0 v